Prijava

Vaša prijava

Za vikend više od 500 prekršaja, vozač s najviše promila zaustavljen u Velikoj Gorici

[]

Tijekom vikenda od 26. do 29. travnja 2024. godine na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 532 prometna prekršaja, od čega 177 prekršaja nepropisne brzine, 51 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, zatim 38 prekršaja vozača s alkoholom, 64 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva pod zabranom, 17 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 192 ostalih prekršaja.

Vikend rekorder PUZ-a zaustavljen u Velikoj Gorici

Jučer, 28. travnja 2024. godine oko 21 sat, u Velikoj Gorici u Zagrebačkoj ulici, 55-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Provedenim nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 128, utvrđeno je kako upravlja vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao 2,30 g/kg alkohola i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom,  zbog toga što nije obavio izvanredni liječnički pregled. Vozač je uhićen, smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te prepraćen na Prekršajni sud.

U subotu, 27. travnja 2024. godine oko 23.20 sati, 40-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka a kretala se južnim kolnikom Zagrebačke avenije za vrijeme dok je imala 1.10 g/kg alkohola u organizmu. Vozačica se nije kretala sredinom obilježene prometne trake zbog čega je vozilom udarila u rubni kamen i prometni znak. Uslijed udara vozilo je odbačeno natrag na kolnik gdje je došlo do zanošenja, rotacije i nekontroliranog kretanja te prevrtanja na krov. Vozačica je isključena iz prometa, oduzeta joj je vozačka dozvola te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno članku 199. stavku 1. i članku. 282. stavak. 10. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, testirano je ukupno pet osoba – test negativan.

Od 38 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 4 vozača (10,5%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirano je osam mladih vozača (21,1%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

Prilikom provođenja akcije, šest osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola dok je 10 osoba uhićeno i privedeno na Općinski prekršajni sud.

Također, izdvajamo:

U subotu, 27. travnja 2024. godine oko 10 sati, u Zagrebu, u ulici Avenija Gojka Šuška kod kućnog broja 1, u nadzoru prometa, policijski su službenici zatekli 43-godišnjaka kako upravlja motociklom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se u smjeru sjevera. Provedenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako upravlja motociklom bez zaštite kacige te bez položenog vozačkog ispita za A2 kategoriju. Vozač je uhićen i doveden na Prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1450 eura.

Jučer, 28. travnja 2024. godine oko 11.35 sati u Zagrebu, na križanju ulica Dubrave i Čulinečke ceste u nadzoru prometa, policijski su službenici zatekli 25-godišnjaka kako upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u smjeru juga. Provedenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako upravlja motornim vozilom za vrijeme dok mu je temeljem Rješenja vozačka dozvola poništena 2020. godine zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Vozač je uhićen te doveden na Prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura.

Objava Za vikend više od 500 prekršaja, vozač s najviše promila zaustavljen u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Svjetski Dan plesa 2024.