Prijava

Vaša prijava

Iz Gradske knjižnice Velika Gorica donirali knjige Domu umirovljenika Maksimir

[]

Na čelu s ravnateljicom Katjom Matković Mikulčić jučer su iz Gradske knjižnice Velika Gorica predali donaciju knjiga knjižnici koja djeluje u sklopu Doma umirovljenika Maksimir u zagrebačkom naselju Ravnice.

Knjižnicu koju aktivno koriste stanovnici ove ustanove vodi gospodin Drago Bukovec, dugogodišnji djelatnik u kulturi Grada Velike Gorice, a tu je dužnost preuzeo od umirovljenog profesora engleskog jezika, također našeg sugrađanina, Steve Radana koji se nakon smještaja u Domu pobrinuo za adekvatnu brigu o fondu knjižnice.

-U ugodnom prostoru domske knjižnice koji zainteresiranim korisnicima Doma umirovljenika pruža mogućnost posudbe knjiga, čitanja časopisa ili jednostavno druženja uz pisanu riječ, smješteno je nekoliko tisuća knjiga, a veselimo se što je i naša donacija doprinijela obogaćenju fonda novim naslovima-kažu iz goričke knjižnice.

Nakon preuzimanja donacije prigodno su se podružili u zanimljivom knjiško-gastronomskom kutku, restoranu „Ježeva kućica“, čiji je interijer inspiriran slavnom slikovnicom i oslikan prizorima iz knjige.