Prijava

Vaša prijava

Mališani iz Lojtrice debatirali na temu „Vrtićke proslave rođendana – voće ili slatkiši“.

['debata', 'Dječji vrtić Lojtrica', 'KATARINA DRVODELIĆ']

Debata kao oblik tolerantne rasprave razvija komunikacijske, govorno-jezične i socijalne vještine te kritičko mišljenje, kao i motivaciju za učenjem i postignućem. Tako su djeca iz Dječjeg vrtića Lojtrica imala priliku sudjelovati u debati na temu „Vrtićke proslave rođendana – voće ili slatkiši“.

Foto: DV Lojtrica

Na tu temu debatirala su djeca u igraonici za potencijalno darovitu djecu “Munjeviti Lojtrići”, a pod vodstvom Katarine Drvodelić, voditeljice Debatnog kluba Grada Velike Gorice.

Prije početka debate djeci se trebalo objasniti osnovna pravila debatiranja, a to su dok jedan priča drugi slušaju, izmjenjuju se argumenti na način da su povezani s onim što je rečeno prije toga, argumenti trebaju imati objašnjenje zašto je nešto bitno i točno. Nakon upoznavanja s pravilima djeca su podjeljena u dvije grupe ovisno o tome misle li da su za proslave rođendana u vrtiću bolji slatkiši kao što su torta, kolači, bomboni i slično ili voće.

Foto: DV Lojtrica

– Afirmacijska grupa koja je branila tezu da je bolje voće bila je brojnija od negacijske koja je tvrdila da su bolji slatkiši. Pojedina djeca na elokventan i argumentiran način branila su svoju tezu. Ovo iskustvo djeci je bilo zabavno i zanimljivo, a u nekima od njih kriju se i budući uspješni debatanti – istaknula je Katarina.

Foto: DV Lojtrica

The post Mališani iz Lojtrice debatirali na temu „Vrtićke proslave rođendana – voće ili slatkiši“. appeared first on cityportal.hr.