Prijava

Vaša prijava

Za vikend proslava Petrova u Šiljakovini i Rakitovcu

['Dan mjesta', 'Rakitovec', 'Šiljakovina']

Tradicionalnim programom vraća se Petrovo u Šiljakovini! U nedjelju 3.srpnja mještani Šiljakovine proslavit će svoj dan i zaštitnike svetog Petra i Pavla.

Program kreće u 10:30 sati okupljanjem ispred kapele, od koje kreće procesija ulicom Ivana Šabana do križnog drva iznad raskršća prema zaseoku Lučani gdje će se održati sveta Misa koja počinje u 11 sati. U 15 sati na rasporedu je pikado turnir na otvorenom kojeg organizira Pikado klub Šiljakovina. A od 15,30 sati na betonskom igralištu kraj društvenih domova započinje 5.kolo Breške lige, a domaćini će svoju utakmicu igrati zadnji protiv ekipe Pokupskog.

Nogomet Siljakovina

Foto: Šiljakovina.com

U novom društvenom domu u 18 sati, održat će se i svečana sjednica povodom dana mjesta, a nakon toga kreću tradicionalni folklorni susreti na kojima nastupaju KUD “Elizabeta” iz Jalžabeta, KUD “Orljava” iz Pleternice te domaćini, Folklorni ansambl “Šiljakovina” sa svim svojim skupinama.

A za dobru atmosferu i zabavu pobrinut će se grupa Viking.

Program za dan mjesta, pripremili su i mještani Rakitovca. Sutra u 17 sati počinju dječje i seoske igre, a koje će potrajati sve do 19 sati kada je vrijeme za nogomet. Prijateljsku utakmicu igrat će ekipa Grada Velike Gorice i ekipe Rakitovca koja se natječe u ligi Turopolja i Posavine. Nakon toga slijedi veselica u društvenom domu uz Tamburaški sastav Harmoniju.

The post Za vikend proslava Petrova u Šiljakovini i Rakitovcu appeared first on cityportal.hr.