Prijava

Vaša prijava

Na terenu sve službe VG Vodoopskrbe – Velikogoričani bez vode do kraja dana

['hotnews', 'puknuće cijevi', 'VG VODOOPSKRBA']

Danas u poslijepodnevnim satima, na križanju Poštanske ulice i Kačićeve došlo je do puknuća magistralnog cjevovoda i trenutno je u tijeku opsežno saniranje štete. Na terenu su sve službe VG Vodoopskrbe kako bi u što kraćem roku sanirale štetu i ponovno pustili vodu u optjecaj.

– Čim Velika Gorica ostane bez vode, odmah i okolica nema vode. Sama sanacija je blizu vodocrpilišta i trenutno bunar iz kojeg se crpi voda za grad stoji zbog toga što saniramo cijev. U nemogućnosti smo puniti vodospreme i samim time je došlo do pada tlaka pa građani nemaju vode – ističu iz Vodoopskrbe.

Prema procjenama, iz Vodoopskrbe nam govore, da Velikogoričani vodu neće dobiti još minimalno tri do četiri sata.

– Voda će danas biti, samo ne možemo točno reći u koliko sati, no nećemo stati raditi dok se ne sanira. To je veliki profil, gdje dolazi do određenih komplikacija. Blizu je prometnica i urušava nam se, puno je to vode, nije u pitanju samo krpanje. S obzirom da je sustav ispražnjen, morat ćemo polako puštati vodu da ne bi došlo do novih problema i puknuća. Samo tlačenje u Velikoj Gorici će potrajati i do nekoliko sati. Sanaciju ne očekujemo da će biti gotova iduća tri sata. A tek nakon toga kreće tlačenje cjevovoda – pojašnjava nam Ivana Piršer Knežić, voditeljica mreže.

The post Na terenu sve službe VG Vodoopskrbe – Velikogoričani bez vode do kraja dana appeared first on cityportal.hr.