Prijava

Vaša prijava

“Turovci” za vikend pripremaju aktivnosti za izviđače

['MEMORIJAL NITKO DA NE DOĐE DO PRIJATELJ DRAG', "Turopoljska udruga skauta 'Tur'"]

Turopoljska udruga skauta „Tur“ uključila se u obilježavanje Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici pa tako za vikend u Šćitarijevu pripremaju druženje za izviđače.

– Organiziramo dvije aktivnosti za izviđače na kojima se očekuje oko 200 sudionika, članova desetak izviđačkih udruga s područja središnje Hrvatske. Uz tradicionalni Memorijal „Nitko da ne dođe do prijatelj drag“, u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu, Velikogoričanina, izviđača, hrvatskog branitelja ubijenog u Domovinskom ratu na Ovčari u Vukovaru, koji će biti održan 11. put zaredom, ove godine udruga je izvršni organizator Jesenskih igara poletaraca za izviđačke udruge iz središnje Hrvatske, u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske – ističe Alen Konjević, predsjednik Udruge.

Svečano otvorenje te početak aktivnosti predviđeno je u 10 sati na sportskom igralištu Osnovne škole Šćitarjevo. Aktivnosti i natjecanja odvijat će se tijekom dana na četiri lokacije: na sportskom igralištu OŠ Šćitarjevo, na području arheološkog nalazišta Andautonija, kod Vatrogasnog doma u Obrezini te na sportskim terenima Nogometnog kluba Mladost Obrezina.

Završetak igara i natjecanja predviđen je oko 16 sati nakon čega će sudionicima biti podijeljene zahvalnice i priznanja te će biti proglašeni pobjednici Memorijala.

Pomoć u provedbi aktivnosti Turopoljskoj udruzi skauta „Tur“ pružaju Osnovna škola Šćitarjevo, Arheološki muzej u Zagrebu, DVD Velika Gorica i DVD Šćitarjevo Obrezina i Nogometni klub Mladost Obrezina

The post “Turovci” za vikend pripremaju aktivnosti za izviđače appeared first on cityportal.hr.