Prijava

Vaša prijava

Nikola Kos kadetski prvak Hrvatske u ubrzanom šahu

['hotnews', 'Ubrzani šah']

Pojedinačno ‘Prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu za kadete i mlade’ u 6 kategorija (do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina) odigrano je u Crikvenici prošlog vikenda, od 26. do 27. studenog 2022. godine. Iz Šahovskog kluba Polet (Buševec) natjecalo se 13 mladih šahista.

Crikvenica PH 2022

26.-27.11.2022. Crikvenica. Nikola Kos kadetski prvak Hrvatske u ubrzanom šahu. Foto: ŠK Polet

Nikola Kos (ŠK Polet) je u kategoriji do14 godina (M14) osvojio prvo mjesto u vrlo jakoj konkurenciji, iako je bio tek 11. nositelj. Odlučujući je bio start kada je Nikola redom pobjeđivao suparnike slabijeg rejtinga i zasjeo na prvo mjesto. Kasnije se kao vodeći suprostavio favoritima odličnom igrom te u posljednja 4 kola zabilježio dvije pobjede i dva remija za konačni trijumf. Osvojio je ukupno 7 bodova iz 9 partija (6 pobjeda, 2 remija i jedan poraz). Poražen je samo od drugoplasiranog Maxa Poljana (ŠK Stridon, Štrigova), a 3. mjesto osvojio je Ivano Sundać (ŠK Crikvenica).

Crikvenica 2022

26.-27.11.2022. Crikvenica. Nikola Kos kadetski prvak Hrvatske u ubrzanom šahu. Foto: ŠK Polet

Na prvenstvu su nastupili slijedeći Poletovi članovi: Maja Kos, Larisa Živčec, Melanija Đurašin, Ema Jurić, Veronika Đurašin, Rafaela Nevistić, Klara Burić, Ema Capjak, Dominik Dolibašić, Vito Jurić, David Capjak i Dominik Đurašin. Njihovi plasmani su očekivani, osvojena su mjesta koja im pripadaju po trenutnom rejtingu.

Galerija fotografija

The post Nikola Kos kadetski prvak Hrvatske u ubrzanom šahu appeared first on cityportal.hr.