Prijava

Vaša prijava

Odlukom gradonačelnika Ačkara: Dva mjeseca besplatan vrtić u Velikoj Gorici

[]

vrtić

Roditelji velikogoričke vrtićke djece bit će oslobođeni plaćanja vrtića za veljaču i ožujak. Zaključkom je tako odlučio gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar uvažavajući potrebe i probleme svojih sugrađana koji su suočeni s čestim i ponavljajućim situacijama samoizolacija cijelih vrtićkih grupa.

– Bilježi se sve veći broj, kako pojedinačnih tako i izolacija cijelih vrtićkih grupa. Roditelji moraju uzimati bolovanja, što im donosi manja primanja ili pak moraju izdvajati dodatni novac za privatna čuvanja djece zbog nemogućnosti pohađanja vrtića. To je preveliki financijski udar za njih i grad tu mora pomoći – izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Za Goricu.info gradonačelnik je pojasnio kako je novac za ovu mjeru osiguran i može se promatrati kroz prizmu predizbornog obećanja o postupnom smanjivanju cijene vrtića do potpunog ukidanja. Kako ističe, to će se dogoditi do kraja aktualnog mandata a potrebno je ispuniti i određene preduvjete o povećanju kapaciteta upisa vrtićke djece dogradnjom postojećih te izgradnjom novih objekata kako se više ne bi događalo da neko dijete ostane neupisano.

Ovisno o razvoju epidemije i daljnjem broju samoizolacija, Grad će izraditi i odluku o modelima plaćanja nakon ožujka, koji će sigurno biti napravljeni tako da se roditeljima djece koja budu u samoizolaciji omogući plaćanje realnih troškova boravka, a ne pune mjesečne cijene.

 

Objava Odlukom gradonačelnika Ačkara: Dva mjeseca besplatan vrtić u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.