Prijava

Vaša prijava

Počinje istraživanje geotermalnog potencijala Velike Gorice

[]

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja donijelo je Odluku o provedbi naftno-rudarskih radova u svrhu ispitivanja geotermalnog potencijala na području Velike Gorice, a ispitivanja provodi Agencija za ugljikovodike.

Predloženi  prostor “Velika Gorica”, ukupne površine 264,55 km2, obuhvaća područje grada Velike Gorice te manjim dijelom područja općina Rugvica i Orle u Zagrebačkoj županiji i manji dio područja grada Zagreba u Gradu Zagrebu.

“Snimanje na našem području trajat će maksimalno 3 tjedna i to unutar vremenskog okvira u razdoblju od listopada 2022. do ožujka 2023. godine. Agencija će u ime Republike Hrvatske vlasnicima zemljišta nadoknaditi svu eventualnu štetu nastalu zbog prolaska radnih vozila, odnosno izgubljenu dobit na poljoprivrednoj kulturi”, javljaju iz Agencije, a za sve informacije tu su na raspolaganju: 01 6431 921.

Nacionalnim planom oporavka i otpornosti predviđeno je, kao posebna investicija „Poticanje energetske učinkovitosti, toplinarstva i obnovljivih izvora energije za dekarbonizaciju energetskog sektora“ čime se planira poticati energetska učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije u industriji te modernizacija sustava toplinarstva.

Objava Počinje istraživanje geotermalnog potencijala Velike Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.