Prijava

Vaša prijava

FOTO Plazma sportske igre mladih na Tuđmancu okupile najmlađe natjecatelje u atletici i graničaru

[]

Trg dr. Franje Tuđmana danas je središte sportskih natjecanja, a djeca i mladi sudjelovat iz Velike Gorice će na Telemach Dana sporta u organizaciji Plazma Sportskih igara mladih. Na sportsko-edukativnom danu djeca će se imati priliku natjecati u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborit će plasman na državnu završnicu koja će se održati krajem srpnja u Rijeci. Djeca koja izbore plasman na državnu završnicu tri dana će se besplatno kupati, igrati i družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske.

“Puno hvala što ovu djecu odgajate ne samo za životu, nego i u sportskom smislu. Neka ove igre budu u znaku fer pleja: Poštujemo pravila, pomažemo jedni drugima, slušamo suce i nastojimo pobijediti”, rekao je direktor natjecanja David Burburan.

Mlade sportaše podržao je i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar. “Zahvaljujem organizatorima i predivnim učiteljicama i učiteljima i svima koji su izdvojili svoje vrijeme da bi se ova manifestacija mogla održati”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Plazma Sportske igre mladih potiču na toleranciju, inkluziju, fair play, ali i korektno navijanje, tako da od ove godine posebna nagrada dodijelit će se i najboljoj navijačkoj ekipi.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, MIS turnir u odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, PAKET24 Cup u tenisu. Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su besplatne i otvorene na web stranici igremladih.com.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece i mladih.

Objava FOTO Plazma sportske igre mladih na Tuđmancu okupile najmlađe natjecatelje u atletici i graničaru pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.